Clicky


P&O Ferries zet zesde schip in op Calais-Dover route

P&O Ferries zet zesde schip in op Calais-Dover route
16-07-2015 11:05 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DOVER - P&O Ferries zet een zesde schip in op de Calais-Dover route om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar capaciteit. De European Seaway is een schip van 23.000 ton met de capaciteit om 120 vrachtwagens in één keer over te zetten. Het schip zal acht afvaarten per dag gaan verzorgen.

European Seaway wordt toegevoegd aan de vloot van P&O op deze route, die momenteel uit vijf schepen bestaat. Deze vijf verzorgen samen vijftig afvaarten per dag. Vanaf augustus verzorgt P&O met de zes schepen 58 afvaarten per dag over het kanaal: meer dan elke andere rederij.

Janette Bell, Commercieel Directeur bij P&O Ferries: "De European Seaway geeft ons meer capaciteit en is beter toegerust op de vraag van onze vrachtvervoer-klanten. Het vrachtvervoer over het Kanaal neemt toe. Door vrachtruimte vrij te maken op onze vijf andere Dover-Calais schepen, zijn we beter in staat ook alle toeristen over te kunnen zetten tussen Groot-Brittannië en Frankrijk tijdens het drukke zomerseizoen."



"De route tussen Dover en Calais is van vitaal belang voor de Britse en Franse economieën. Honderdduizenden bedrijven zijn afhankelijk van het vrachtvervoer over het Kanaal, en miljoenen toeristen beginnen hun vakantie op één van onze ferry's. Wij doen alles wat we kunnen om ervoor te zorgen dat we dit zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren."

P&O Ferries vaart op negen belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Nederland en België. Het bedrijf exploiteert twintig schepen die meer dan tien miljoen passagiers, 1,6 miljoen auto's en twee miljoen vrachtwagens per jaar overzetten.