Clicky


Vier miljoen euro voor onderzoek binnen de Topsector Logistiek

Vier miljoen euro voor onderzoek binnen de Topsector Logistiek
16-07-2015 11:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DEN HAAG - Binnen de onderzoeksprogramma’s Vitale Logistiek en Accelerator zijn negen projecten gehonoreerd. De projecten gaan een belangrijke bijdrage leveren aan zowel het fundamenteel en toegepast onderzoek als de implementatie van onderzoeksresultaten voor de verschillende roadmaps van de Topsector Logistiek. Met de toekenning is vier miljoen euro gemoeid.

Vitale Logistiek

Binnen de call Vitale Logistiek honoreert het bestuur van het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Dinalog één project voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en één project voor industrieel (R&D) onderzoek. Het NWO Gebiedsbestuur Maatschappij- en Gedragswetenschappen honoreert vier projecten voor fundamenteel onderzoek. Alle aanvragen zijn beoordeeld door een internationale beoordelingscommissie en de programmacommissie TKI Dinalog. Het beschikbare budget van drie miljoen euro bestaat uit bijdragen van NWO en TKI Dinalog. De TKI-middelen zijn afkomstig van het ministerie van Economische Zaken. Het TKI Dinalog (voorheen TKI Logistiek) is een samenwerking van TNO, Dinalog en NWO.

Accelerator

Met Accelerator worden drie aanvragen van innovatie-community’s gehonoreerd. Met deze financiering van de community’s ondersteunt en faciliteert het TKI in het verder uitvoeren van de onderzoeksagenda’s die bijdragen aan de doelstellingen van de Topsector Logistiek. De middelen zijn beschikbaar gesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.