Clicky


DAF CF met PX-7-motor nu ook leverbaar als 3-asser

DAF CF met PX-7-motor nu ook leverbaar als 3-asser
16-07-2015 10:55 | Daf | auteur De Redactie

EINDHOVEN - DAF levert de Euro 6 CF met PACCAR PX-7-motor nu ook in een aantal uitvoeringen met drie assen. Deze combineren een hoger laadvermogen met de efficiency van de 6,7 liter zescilindermotor.

Nieuw binnen het CF-programma met PACCAR PX-7-motor is allereerst de uitvoering waarbij achter de 13 tons achteras, een 7,5 tons sleepas met enkele montage gemonteerd wordt. Daardoor neemt het netto laadvermogen toe tot bijna 19  ton en zijn combinatiegewichten tot 32 ton mogelijk. Voor zwaardere inzet is ook een aantal varianten met sleepas met dubbele montage leverbaar.

De nieuwe uitvoeringen met naloopas lenen zich uitstekend voor zwaardere toepassingen binnen stedelijke en regionale distributie, onder andere voor het transport van levensmiddelen, bouwmaterialen, gekoelde waren en vee.

Maximale wendbaarheid

Speciaal voor inzet waarbij naast een hoger laadvermogen ook een maximale wendbaarheid is vereist, levert DAF de CF met PACCAR PX-7-motor ook met een gestuurde naloopas (7,5 ton). Deze versie is ideaal wanneer er veel gemanoeuvreerd moet worden en de ruimte daartoe beperkt is.

Voor alle nieuwe uitvoeringen met naloopas geldt dat deze verkrijgbaar zijn met Day Cab, Sleeper Cab en Space Cab.

6,7 liter PACCAR PX-7-motor

Wat de nieuwe varianten met elkaar gemeen hebben, is de 6,7 liter zescilinder PACCAR PX-7-motor met vermogens van 208 kW/ 283 pk of 231 kW/314 pk. Standaard is een handgeschakelde transmissie met 9 versnellingen en tegen meerprijs is een AS Tronic geautomatiseerde 12-versnellingsbak leverbaar.

Voor nog hogere laadvermogens blijven de CF 3-assers uiteraard ook leverbaar met de 10,8 liter PACCAR MX-11-motor en de 12,9 liter PACCAR MX-13-motor. De productie van de nieuwe uitvoeringen met PX-7-motor start begin november maar ze zijn met onmiddellijke ingang te bestellen.