Clicky


Tankwagen met 16.500 liter benzine ontploft in tunnel

Tankwagen met 16.500 liter benzine ontploft in tunnel [+foto]
15-07-2015 14:14 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BREMANGER - Een aanhanger met 16.500 liter benzine raakte vanochtend los van een vrachtwagen in een tunnel in het Noorse Bremanger en ontplofte. De chauffeur wist te ontsnappen aan het inferno. Het incident vond plaats in the Skate Saraum tunnel, deze gaat gedeeltelijk onder water door. De tankwagen reed door de tunnel toen de aanhanger losraakte, crashte en explodeerde.

De chauffeur van de tankwagen vertelde dat de aanhanger losraakte in het diepste gedeelte van de tunnel. Hij zag dat de aanhanger de rotsachtige muur raakte en benzine begon te morsen.

Hij bleef door de tunnel rijden en blokkeerde daarna de weg om er zeker van te zijn dat weggebruikers in tegenovergestelde richting veilig zouden zijn. Een getuige zei die door de tunnel reed toen de explosie plaatsvond, bevestigde dat de chauffeur tegen hem had gezegd dat hij moest maken dat hij uit de tunnel kwam omdat er benzine lekte.

Drie mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht nadat ze brandende benzine hadden ingeademd. Diverse mensen zijn uit nabij gelegen huizen geëvacueerd.

Explosiegevaar en water in de tunnel

Er wordt gevreesd dat de tunnel door de explosie zal instorten. De lokale politie zegt dat er zoveel water in de tunnel staat, dat het niet mogelijk is om het gebied waar de explosie zich heeft voorgedaan, te bereiken. De brandweer heeft al zijn mannen teruggetrokken uit de tunnel.

De tunnel verbindt Bremanger en Freya met het vasteland. De tunnel is 1890 meter lang en loopt 91 meter onder de zeespiegel.