Clicky


500 Thermo King SLXe koelunits voor opleggers met R-452A verkocht in Europa

500 Thermo King SLXe koelunits voor opleggers met R-452A verkocht in Europa
08-07-2015 16:44 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BRUSSEL - Thermo King, een fabrikant van temperatuurbeheerssystemen voor diverse toepassingen binnen de transportsector en een merk van Ingersoll Rand, maakte vandaag bekend dat in de eerste drie maanden dat de SLXe™-koelunits voor opleggers op de markt zijn, er al meer dan 500 van zijn verkocht in Europa. Deze SLXe™-koelunits zijn de eerste oplossing voor koeltransport die leverbaar is met R-452A, het koudemiddel van de volgende generatie.

“Thermo King was de eerste fabrikant die het nieuwe koudemiddel R-452A gebruikt voor temperatuurbeheersing tijdens transport. Het verheugt ons dat de industrie positief reageert op de verplichting die we zijn aangegaan om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen,” aldus Karin De Bondt, adjunct-directeur van Thermo King Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Dat er al ruim 500 units in gebruik zijn, laat zien dat de oplossing met R-452A met open armen wordt ontvangen en dat klanten los van de mogelijkheid om hun impact op het milieu te verkleinen, hoge eisen aan hun producten stellen.”

De nieuwe SLXe-units voor opleggers behoren tot de eerste producten in de EcoWise™-lijn. Ingersoll Rand introduceerde de EcoWise-lijn met producten voor klimaatbeheersing en industriële koudemiddelhoudende producten. De producten in deze lijn zijn minder schadelijk voor het milieu dankzij het gebruik van koudemiddelen van de volgende generatie met een laag aardopwarmingspotentieel en de zeer zuinige werking.

De SLXe-opleggerunit is geschikt voor gebruik met het geavanceerde koudemiddel DuPont™ Opteon® XP44 (R-452A), dat ongeveer 50 procent minder broeikasgas uitstoot dan het huidige koudemiddel. De units zorgen bovendien voor een nog verdere verlaging van de milieu-impact dankzij een aantal innovatieve verbeteringen door Thermo King, zoals:

- Condensorbuizen met microkanalen waardoor nog minder koudemiddel nodig is en het risico van lekkage tot een minimum wordt beperkt.

- Een geluidsarme werking met een speciaal ontworpen akoestische kast die de opwekking van geluidsenergie beperkt en deze bij de bron isoleert. Hierdoor kan de unit met een geluidsniveau van 60 dB of minder binnen een straal van 7,5 meter voldoen aan de PIEK-normen.

- Gepatenteerde geo-fencing controllers om automatisch over te schakelen naar een geluidsarme modus bij het binnengaan van een gecontroleerde zone.

Later dit jaar zullen dezelfde voordelen en het productaanbod met R-452A-koudemiddel ook beschikbaar zijn voor het uitgebreide pakket aan transportoplossingen voor vrachtwagens in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.