Clicky


'Operation Stack' opnieuw van kracht op Britse M20

'Operation Stack' opnieuw van kracht op Britse M20
07-07-2015 15:13 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DOVER - De politie van Kent heeft bekendgemaakt dat 'Operation Stack' opnieuw in het leven is geroepen op de Britse M20, tussen de knooppunten 8 en 9, op weg naar de tunnel bij Dover. Deze maatregel volgt op het overlijden van een migrant vanochtend in de Kanaaltunnel bij Calais: het treinverkeer tussen Frankrijk en Groot-Brittannië loopt daardoor opnieuw vast.

De politie van Kent heeft daarom overleg gepleegd met onder andere de snelwegorganisatie van Groot-Brittannië en de Kent County Council, en vervolgens besloten Operation Stack opnieuw van kracht te laten zijn.

Al het verkeer dat geen vrachtverkeer is wordt door de politie van de M20 af gedirigeerd richting de A20. Zij kunnen bij knooppunt 9 de M20 weer op, bij Ashford.



De M20 tussen knooppunt 8 en 9 wordt vervolgens gebruikt om vrachtwagens die willen oversteken naar Frankrijk, in de rij te zetten. Dit om te voorkomen dat het wegennet rond Kent vastloopt. Operation Stack wordt alleen gebruikt als noodmaatregel.

'Zorg voor genoeg water en brandstof'

De Kent County Council waarschuwt nu al dat chauffeurs genoeg water bij zich moeten hebben en moeten zorgen voor voldoende brandstof, voor als zij vast komen te staan.

©Foto: Politie