Clicky


Petitie Calais: 'Alle transportbedrijven moeten hierachter gaan staan'

Petitie Calais: 'Alle transportbedrijven moeten hierachter gaan staan'
07-07-2015 13:26 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALBLASSERDAM – Expediteur Remco Marijnissen van Attrans uit Alblasserdam hoopt dat de petitie die Transport Online is begonnen vanwege de crisis in Calais, voor chauffeurs en transportbedrijven iets teweegbrengt in Brussel. “Het zou iets kunnen zijn, ik ben benieuwd hoeveel impact het zal gaan hebben. Eigenlijk zouden alle transportbedrijven die hier mee te maken hebben erachter moeten gaan staan.”

Marijnissen verzorgt bij Attrans onder andere de planning voor het wekelijks vrachtverkeer tussen Malta en Groot-Brittannië. De staking bij Calais vorige week resulteerde erin dat een aantal vrachtwagens die voor Attrans onderweg waren, 15 à 20 uur vastgestaan hebben in de files. “Met als verder gevolg dat de trailers ook te laat waren voor verscheping terug naar Malta.”



Rederijen nemen nu al geen boekingen meer aan

Ook deze week stuurt Attrans uiteraard weer auto’s naar Groot-Brittannië. “We wachten met spanning af wat er nu bij Calais gaat gebeuren; of er morgen inderdaad weer gestaakt gaat worden of niet.”

Omboeken naar andere havens heeft geen zin, vertelt Marijnissen. “Je kunt bij geen enkele andere rederij terecht. Afgelopen week was het al zo dat er geen boekingen meer werden aangenomen, maar deze week is dat wederom het geval. Bijvoorbeeld P&O heeft aangekondigd deze week geen nieuwe boekingen meer aan te nemen, tot begin volgende week.”

Vorige week was Attrans er net op tijd bij om uit te wijken naar Duinkerke, nu is dat geen mogelijkheid meer. “Zeebrugge en Rotterdam ook niet: je komt er gewoon niet tussen. De ‘grote jongens’, de grote vaste klanten, gaan voor bij P&O en DFDS. Wat dat betreft is het net David tegen Goliath.”

©Foto: Attrans