Clicky


Sligro Food Group neemt CaterTech over

Sligro Food Group neemt CaterTech over
07-07-2015 09:20 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VEGHEL - Sligro Food Group, gevestigd te Veghel, heeft alle aandelen van CaterTech, gevestigd te Zoetermeer, overgenomen. "De producten en diensten van CaterTech zijn complementair aan die van Sligro Food Group en kunnen elkaar versterken in veel van de klantsegmenten waarin wij actief zijn", aldus Sligro. Partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom.

CaterTech realiseerde in 2014 een omzet van € 22 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 106 medewerkers werkzaam. CaterTech is gespecialiseerd in advisering, ontwerp, levering, inrichting en onderhoud van professionele keukeninrichting, apparatuur en koel-vries techniek. Daarbij richt CaterTech zich met een gespecialiseerd assortiment met eigen merken en (exclusieve) licenties vooral op hotels, bedrijfsrestaurants, gezondheidszorg, onderwijs en scheepvaart.

Naam CaterTech blijft bestaan

Sligro Food Group verwacht dat de overname vanaf 2016 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het jaar 2015 zal vooral in het teken staan van de integratie van commerciële activiteiten en ondersteunende diensten. De activiteiten van CaterTech zullen onder de eigen naam worden voortgezet.

Van het huidige directieteam van CaterTech zullen de heren Sjaak Storm en Antal van Dillen aanblijven als directie en zich in eerste instantie richten op een succesvolle integratie van de overname binnen Sligro Food Group. Conform de SER-fusiecode zijn de werknemersorganisaties en de SER op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van Sligro Food Group is om advies gevraagd.

Binnen Sligro Food Group zijn Foodretail- en Foodservicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de etende mens met een totaalpakket van food en aan food gerelateerde non food artikelen en diensten. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al haar stakeholders.

Over het jaar 2014 is een omzet gerealiseerd van bijna € 2,6 miljard met een nettowinst van € 69 miljoen. Het aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg ruim 5.800.

CaterTech bestaat al bijna veertig jaar en heeft een leidende positie in haar markt ingenomen met een breed klantenpakket in diverse segmenten in Nederland. CaterTech staat in de markt bekend om haar kwalitatief hoogstaande projecten.