Clicky


Vooralsnog tot woensdag 8 juli geen nieuwe blokkade-acties MyFerryLink

Vooralsnog tot woensdag 8 juli geen nieuwe blokkade-acties MyFerryLink
06-07-2015 20:16 | Buitenland | auteur De Redactie

CALAIS - De werknemers van SeaFrance SCOP, waar MyFerryLink onderdeel van uitmaakt, protesteren nog altijd tegen de verkoop van Eurotunnel van drie veerboten aan DFDS. Vorige week blokkeerden zij de haven van Calais. Inmiddels is die blokkade gedeeltelijk opgeheven en mogen ferries van P & O varen tussen Calais en Dover. Wel bezetten werknemers nog steeds twee schepen die inmiddels eigendom zijn van DFDS.

Maandagochtend is er een vergadering geweest met de ondernemingsraad en de staatsecretaris van Verkeer Alain Vidal en de CEO van DFDS Niels Smedegaard. Zo'n 250 medewerkers van SeaFrance SCOP waren bij de vergadering aanwezig.

Volgens Eric Vercoutre, secretaris van de vakbond Maritime Unie, zullen er vooralsnog tot woensdag geen nieuwe blokkade-acties komen. Wel blijven de medewerkers de boten blokkeren en wanneer zich een uitzonderlijke situatie voordoet sluit Vercoutre nieuwe blokkade-acties niet uit.

"Wij respecteren de geplande bijeenkomst met de staatssecretaris van verkeer die gepland staat voor woensdag."

Tijdens de bespreking van woensdag zal vooral gekeken worden naar het feit of er procedurefouten zijn gemaakt in de verkoop van de ferryschepen aan DFDS.