Clicky


Neutralisatie derde etappe vanwege te weinig ambulances

Neutralisatie derde etappe vanwege te weinig ambulances
06-07-2015 19:58 | Sport | auteur De Redactie

HOEI (ANP) - De derde etappe van de Tour de France werd maandag tijdelijk stilgelegd door de organisatie vanwege een gebrek aan ambulances. Dat verklaarde Christian Prudhomme, de directeur van de Tour.

"De vier beschikbare ambulances en twee auto's met dokteren waren nodig om alle renners te helpen die waren gevallen", zei Prudhomme, die kort na de massale valpartij in het peloton de wedstrijd neutraliseerde. Die beslissing was volgens hem genomen in samenspraak tussen de ASO, de organisatie van de Tour, en het jurylid van de internationale wielrenunie UCI.

Op zo'n 60 kilometer van de streep in Hoei leidde William Bonnet op een rechte weg een massale valpartij in. "Bij die eerste crash waren zo'n twintig renners betrokken, sommigen vlogen bijna tegen een lantaarnpaal aan. Op dat moment wist niemand hoe ernstig het was", zei Prudhomme.

"Vlak daarna gingen nog eens tientallen renners onderuit. Alle ambulances en dokteren waren nodig om de renners te helpen, er was niemand om de overige coureurs indien nodig te verzorgen. Daarom hebben we de koers geneutraliseerd.''