Clicky


Raadsleden Gouda bedreigd om moskee

Raadsleden Gouda bedreigd om moskee
06-07-2015 11:46 | Binnenland | auteur De Redactie

GOUDA (ANP) - Een extreemrechtse ‘actiegroep’ heeft op Facebook raadsleden in Gouda bedreigd met het oog op een besluit over de mogelijke aankoop van een complex in de stad waar een grote moskee zou kunnen komen. "Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen", valt te lezen op de pagina van Identitair Verzet.

De gemeente Gouda is ervan op de hoogte, bevestigt een woordvoerster een bericht in het AD. Burgemeester Milo Schoenmaker zegt in een reactie: "Het is volstrekt onacceptabel als democratisch gekozen raadsleden in de uitoefening van hun functie gehinderd zouden worden. Daarom zijn we alert op signalen voor als dit zou gebeuren."

De woordvoerster zegt dat de politie ervan weet en de zaak serieus neemt. Volgens de gemeente is nu niets bekend over contacten tussen de groep en individuele raadsleden.

De gemeenteraad van Gouda besluit woensdag over twee kredieten voor scholen op het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. Als de raad voor stemt, maakt dat ook de weg vrij voor doorverkoop van de helft van het complex, waar een moskee voor negenhonderd bezoekers en een islamitisch centrum zijn gepland. Aanvankelijk waren er plannen voor een ‘megamoskee’, die plaats zou bieden aan 1500 bezoekers.

In een toelichting zegt Identitair Verzet maandag dat de verklaring ludiek bedoeld was en dat geen dreigmailtjes zijn verstuurd naar raadsleden.