Clicky


Cavendish slaat terug: geen computerspelletje

Cavendish slaat terug: geen computerspelletje
05-07-2015 19:47 | Sport | auteur De Redactie

NEELTJE JANS (ANP) - Als Mark Cavendish zondag op Neeltje Jans één plek hoger was geëindigd, had teamgenoot Tony Martin nu in het geel gereden. De Britse sprinter werd in de laatste meters van de tweede Touretappe echter nog voorbij gereden door Fabian Cancellara, die dankzij de bonificatieseconden Martin aftroefde in de strijd om de eerste plaats van het algemeen klassement. Het kwam Cavendish op veel kritiek te staan. De explosieve Brit sloeg direct terug via Twitter.

"Sommige imbecielen denken dat wielrennen een computerspelletje is", schreef 'Cav' bij een foto van de finish op Neeltje Jans. "Kijk naar deze foto. Als ik derde had kunnen worden, had ik ook kunnen winnen. Ik baal heel erg voor Tony Martin."

Ploegleider Patrick Lefevere uitte in Zeeland niettemin kritiek op Cavendish. "Hier ben ik helemaal niet blij mee. Misschien was dit wel onze laatste kans op de gele trui. Cavendish stopte met sprinten en dat kostte Tony de leiderstrui."

De 30-jarige topsprinter won al 25 etappes in de Tour, al is de laatste al van twee jaar geleden. In de lange sprint naar Neeltje Jans kwam Cavendish vroeg op kop. Hij werd al ruim voor de streep gepasseerd door André Greipel en Peter Sagan. In de slotmeters zag hij ook Cancellara nog voorbij flitsen. Daardoor ging het geel niet naar Martin, maar naar de Zwitser.