Clicky


Merkel maandag naar Hollande voor overleg

Merkel maandag naar Hollande voor overleg
05-07-2015 19:31 | Buitenland | auteur De Redactie

BERLIJN (ANP) - Angela Merkel reist maandag naar Parijs om daar met François Hollande te praten over de uitkomst van het referendum in Griekenland. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse bondskanselier zondag laten weten. Het gesprek met de Franse president zal in de namiddag beginnen en worden voortgezet tijdens een diner.

"Ze zullen praten over een gezamenlijke aanpak van de situatie in Griekenland", aldus woordvoerder Steffen Seibert. "Over hoe we verder moeten na het referendum en hoe we de nauwe samenwerking tussen Duitsland en Frankrijk kunnen voortzetten."

Merkel en Hollande gaan het waarschijnlijk ook hebben over het nieuwe steunpakket, waar Griekenland dinsdag om vroeg. De Griekse premier Alexis Tsipras stuurde de eurolanden een brief om een nieuwe tweejarig steunpakket via het Europese noodfonds ESM te laten lopen, om de financiële behoeften van het land volledig af te dekken en de schuldenlast te saneren. Merkel zei toen het referendum te willen afwachten voor ze zou reageren op dat verzoek.