Clicky


Terrein Limburgse schuttersfeesten getroffen door brand in vrachtwagens

Terrein Limburgse schuttersfeesten getroffen door brand in vrachtwagens [+foto's]
04-07-2015 10:01 | Brand | auteur De Redactie

ROERMOND - De brandweer van Roermond is zaterdagochtend rond 06:08 uur gewaarschuwd voor een vrachtwagenbrand op het terrein van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), gelegen aan de Loijweg in Leeuwen. Er zijn geen gewonde personen. De brand is ontdekt door beveiligers die op het terrein patrouilleren.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er drie vrachtwagens in brand staan, een noodstroomaggregaat wordt aangestraald door het vuur en twee feesttenten worden bedreigd door de vlammen. De brandweer voorkomt overslag door het vuur naar de tenten.

Het noodstroomaggregaat wordt ook gespaard maar loopt aanzienlijke schade op door de vlammen en het bluswater. De grote eettent (80 bij 20 meter) heeft door vliegvuur kleine gaatjes in het dak gekregen.

Drie vrachtwagens (koelwagens) helemaal vol geladen met etenswaren voor het OLS, zijn helemaal ten prooi gevallen aan de vlammen.

De brand is begonnen in de koelunit van de middelste vrachtauto, die naast elkaar staan opgesteld. Zeer waarschijnlijk is oververhitting van een koelunit de oorzaak.

Doordat het OLS-terrein is afgelegen en de bluswatervoorzieningen op dit moment minder druk op het leidingnetwerk hebben, heeft de brandweer meerdere waterwagens ingezet. Deze voertuigen hebben een watertank aan boord van 10.000 liter water elk.