Clicky


Connexxion neemt Wmo-vervoer over van Cibatax

Connexxion neemt Wmo-vervoer over van Cibatax
04-07-2015 09:58 | Faillissementen | auteur De Redactie

Connexxion gaat vanaf 3 augustus het Wmo-vervoer (Taxbus) verzorgen in de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre. Het vervoer van ouderen en mensen met een beperking wordt in de betrokken gemeenten nu nog uitgevoerd door Cibatax. Dat bedrijf werd vorige week echter failliet verklaard.

Door het faillissement van Cibatax moesten de gemeenten op zoek naar een nieuwe vervoerder. Bij de keuze voor een opvolger speelde een aantal criteria mee: kwaliteit en continuïteit van het Taxbus-vervoer, de positie van Cibatax-werknemers en kosten. De gemeenten hebben gekozen voor Connexxion, die na de laatste aanbesteding als tweede na Cibatax eindigde.

Wethouder Visscher van Eindhoven, namens de zes gemeenten met Taxbus-vervoer: “Met de keuze voor Connexxion vertrouwen we erop, dat we het vervoer voor langere tijd goed hebben geregeld en dat mensen die van het vervoer gebruikmaken zo min mogelijk van de verandering merken. We weten uit onderzoek dat huidige Taxbus-gebruikers tevreden zijn. Dat willen we zo houden. Daarnaast vinden we het positief dat alle chauffeurs die nu bij Taxbus zijn betrokken, een baanaanbod krijgen. De voorwaarden zijn goed. Connexxion speelt ook een actieve rol bij cao-onderhandelingen in de vervoersbranche. Dat sterkt ons erin, dat ze goed met hun personeel omgaan.”