Clicky


Twee nieuwe Scania kippers voor Transportbedrijf Bakker

Twee nieuwe Scania kippers voor Transportbedrijf Bakker
03-07-2015 14:02 | SCANIA | auteur Tine van Knijff- van Hijum

REDUZUM - Garage Rinsma in Berlikum heeft twee nieuwe Scania kippers afgeleverd aan Transportbedrijf Bakker in Reduzum, in de uitvoering 10x4 en 6x4. De 10x4 is een speciale auto geworden. Na een lange tijd van voorbereiding en nadenken over gewichten en uitvoeringsvorm, is uiteindelijk de huidige auto tot stand gekomen.

Scania heeft sinds enkele jaren een volledig 10x4 fabrieksconcept dat geheel op de fabriekslijn wordt gebouwd. De voordelen zijn onder andere het gebruik van standaard componenten en het lage eigen gewicht van het chassis. Daarnaast is de auto uitgerust met een 450 pk SCR-only motor. Deze motor staat bekend als de technisch minst complexe en zuinigste Euro 6 motor op de markt.

De 10x4 moest naast een hoog laadvermogen hebben en tevens wendbaar zijn. Daarom is het 5-assige chassis naast een dubbel aangedreven tandem tevens voorzien van een gestuurde naloopas. De auto kan derhalve worden ingezet voor de kleinere werkzaamheden, maar heeft voldoende laadvermogen om ook bij grotere werkzaamheden te worden ingezet.

De kipper is voorzien van Vossebelt geïsoleerde kipbak, opgebouwd door Rondaan. Het netto laadvermogen van de auto bedraagt omstreeks 30 ton. Naast vervoer van zand en grind, puin, wordt de auto ook ingezet in asfalttransport.

Voor aanbestedingen en EMVI bestekken ligt de euronormering steeds vaker op minimale eis Euro 5. Transportbedrijf Bakker heeft voor het grootste deel van het wagenpark hier op ingezet en door de uitbreiding van deze twee nieuwe Euro 6 voertuigen volledig klaar voor een duurzame  toekomst.

Transportbedrijf Bakker in Reduzum is actief op het gebied van handel en transport van wegenbouwmaterialen. Zowel voor particuliere leveringen als voor  zakelijke projecten kan er een beroep op  worden gedaan. Daarnaast is Transportbedrijf Bakker actief in de gladheidsbestrijding.