Clicky


DKV geautoriseerd afrekenpartner Belgische trucktol vanaf 1 april 2016

DKV geautoriseerd afrekenpartner Belgische trucktol vanaf 1 april 2016
02-07-2015 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOORDWIJKERHOUT - Op 1 april 2016 wordt in België een satellietgestuurd tolsysteem voor trucks vanaf 3,5 ton geïntroduceerd. De bijbehorende tolkosten kunnen worden afgerekend via DKV Euro Service. Vanaf 1 oktober 2015 kan men zich voor dit nieuwe Belgische tolsysteem laten registreren.

De tolheffing zal gaan gelden op het hele netwerk in België waar nu nog Eurovignetten worden toegepast (ofwel de snelwegen en regionale wegen in de regio’s Vlaanderen, Wallonië en Brussel). Daarmee zullen de tijdgebonden Eurovignetten komen te vervallen.

De nieuwe Belgische tolheffing geldt voor alle voertuigen vanaf 3,5 ton maximum toegestaan gewicht en is voor binnen- en buitenlandse trucks gelijk. De hoogte van het tolbedrag hangt af van het maximum toegestaan gewicht en de Euronorm van het voertuig en de betreffende wegencategorie.

De tol-data worden opgeslagen met behulp van een on board unit, die online kan worden besteld of worden aangeschaft bij diverse service points in België. Ook staan verkooppunten nabij grensovergangen gepland.