Clicky


UPS verhuist naar nieuwe faciliteit in Heerenveen

UPS verhuist naar nieuwe faciliteit in Heerenveen
08-07-2015 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HEERENVEEN - Vandaag maakte UPS bekend dat het klanten in het noorden van Nederland vanuit een nieuw distributiecentrum in Heerenveen bedient. De nieuwe faciliteit, van 4.000 m², biedt werkgelegenheid aan 170 mensen, ruimte voor 55 bestelvoertuigen en heeft de mogelijkheid om tot 2.500 pakketten per uur te verwerken. Als nieuwe centrum voor de activiteiten van UPS in de regio, zal het de uitvalsbasis zijn voor betrouwbare logistieke dienstverlening aan klanten in Friesland, Groningen, Drenthe en het noordoostelijke deel van Flevoland.

“Door de verhuizing zijn we voorbereid op de groeiende vraag die we in de regio verwachten en het etaleert onze toewijding op lange termijn om onze klanten te verbinden met de wereldwijde markten”, zegt Henk Kammeraat, country manager bij UPS Nederland.

“Het nieuwe gebouw is geselecteerd met deze groei in het achterhoofd, en het biedt voldoende ruimte voor verdere uitbreiding van de pakketverwerkingscapaciteit en de werkgelegenheid.”

De investering in Heerenveen sluit aan bij een reeks investeringen van UPS in de afgelopen maanden in Nederland. Zo werd de capaciteit van het distributiecentrum in Tilburg in oktober verdubbeld naar 5.000 pakketten per uur. In januari heeft UPS een contract logistics faciliteit van 8.500 m² toegevoegd aan de twee bestaande faciliteiten in Venlo.

En in mei opende UPS een healthcare freight forwarding faciliteit op Schiphol, compleet met gescheiden temperatuurzones, 24/7 monitoring en specifieke healthcare veiligheidsprotocollen. In juni van dit jaar kondigde UPS aan 28.000 m² toe te voegen aan zijn healthcare distributiecentrum in Roermond. Die uitbreiding wordt in januari 2016 afgerond. Deze investeringen zijn onderdeel van de aankondiging gemaakt in 2014 dat UPS bijna twee miljard dollar in de komende vier tot vijf jaar zal investeren in zijn Europese infrastructuur.