Clicky


Verkeerstoename van tien procent op Airport Weeze

Verkeerstoename van tien procent op Airport Weeze
01-07-2015 14:52 | Burgerluchtvaart | auteur Tine van Knijff- van Hijum

WEEZE - In het eerste half jaar van 2015 is het aantal passagiers op Airport Weeze toegenomen met 10,1 procent. In totaal zijn er in deze periode bijna 900.000 passagiers vanaf de luchthaven gevlogen. Van januari tot het einde van juni zijn er in totaal 7.800 vliegtuigen gestart en aangekomen.

De drukste maand van het eerste half jaar was de maand mei, in deze maand vlogen er meer dan 200.000 passagiers, wat een toename is van 15,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In het zomerseizoen vliegen de zeven op Weeze gestationeerde Ryanair-vliegtuigen wekelijks naar 41 bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Het Nederlandse Transavia vliegt in het hoogseizoen ook naar Palma en Burgas in Bulgarije. In het lopende seizoen kiezen ook steeds meer pakketreizigers voor een vakantie vanaf Weeze.

De vraag naar pakketreizen is aanzienlijk gestegen nadat bekende Duitse en Nederlandse touroperators hun aanbod gecombineerd hebben met de goedkope vliegtickets van Ryanair.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber is tevreden met de ontwikkelingen in het eerste half jaar: "In 2015 zijn we met een verbeterd aanbod aan vluchten en een bovengemiddelde bezettingsgraad op de goede weg en kunnen we blij zijn met het positieve resultaat van het eerste halve jaar. Aan het eind van het jaar verwachten we in totaal 1,9 miljoen passagiers.”