Clicky


Honderdste Volvo Bus touringcar voor AMZ

Honderdste Volvo Bus touringcar voor AMZ
01-07-2015 13:46 | Nieuw Materieel | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BORSSELE - De honderdste Volvo touringcar markeert een bijzonder moment in de relatie tussen Volvo Bus en AMZ uit Borssele. Het bedrijf is gespecialiseerd in touringcarverhuur en personenreizen en bestaat sinds 1923. De honderd Volvo bussen vertegenwoordigen 5400 stoelen die vanuit Nederland door heel Europa reizen. De geleverde Volvo 9700 was onderdeel van een order van vijf Volvo 9700 touringcars.

AMZ Borssele is een onderneming gespecialiseerd in de samenstelling van complete arrangementen en dagtochten voor allerlei soorten gezelschappen. Het bedrijf begon ooit met een lijndienst tussen Borssele en Goes. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer: Ries Spruit, Jan de Muynck en Kees de Muynck vormen samen de directie.

De lange samenwerking tussen Volvo Bus en AMZ werd bezegeld met de aflevering van de honderdste Volvo touringcar voor het bedrijf. “We hebben goede ervaringen met het product en de After Sales die Volvo ons altijd geboden heeft,” verklaart Ries Spruit.



“Het merk denkt altijd actief mee bij de bouw van de touringcars en de specifieke aanpassingen. Ook deze serie van vijf Volvo 9700 touringcars zijn bijzondere bussen. Zo hebben we gekozen voor een lengte van dertien meter en toch twee assen. Dat maakt dat we genoeg bagageruimte hebben. Ze worden namelijk gebruikt voor onder meer campingvervoer naar Zuid-Europa. Voor de aandrijving is de Volvo 9700 uitgerust met een Euro 6 motor van ruim 400 pk, dat is voldoende voor dit werk. In feite is deze touringcar op maat gemaakt voor ons.”

Lage exploitatiekosten

Bijzonder is ook het feit dat de Volvo 9700 touringcars voorzien zijn van een horizontale vloer, die meer bagageruimte oplevert dan de standaard theatervloer.

“Voor ons is dit nu de standaard voor dit werk. Zeker ook omdat de Volvo touringcars uitermate betrouwbaar en veilig zijn. De chauffeurs zijn zeer tevreden over het rijgedrag. Dat is zeer comfortabel door onder meer Volvo I-Shift. Daarnaast heeft Volvo de laatste jaren enorme reducties bereikt in het brandstofverbruik van haar touringcars. Die verhoogde efficiëntie is naast de andere kernwaarden van Volvo goed voor lage exploitatiekosten. De trainingen ‘zuinig rijden’ voor onze chauffeurs, die we via Volvo Bus-dealer Bluekens Truck en Bus volgen, zorgen ervoor dat het verbruik laag blijft.”

Veilig en betrouwbaar

Het internationale netwerk van Volvo Bus en de ondersteuning van Volvo Action Service worden ook geroemd door Ries Spruit. “Dat is echt uniek Volvo. Bij een storing of calamiteit staan ze er, ongeacht waar of wanneer. Het geeft ons een veilig en vertrouwd gevoel, exact dat gevoel dat wij onze passagiers meegeven.”

Samenwerking

Ivar van Asperen van Coach Product & Service bij Volvo, vult aan: “Volvo Bus Nederland is erg trots op het feit dat wij al honderd Volvo’s hebben mogen leveren aan AMZ. Belangrijker is wellicht de samenwerking die wij als Nederlandse, maar ook als Europese serviceorganisatie, met AMZ hebben. De samenwerking begint uiteraard met het leveren van betrouwbare touringcars, daarna wordt service naar behoefte geleverd. Dat is voor iedere klant anders, maar voor AMZ betekent het actuele reparatie- en onderhoudsinformatie, de volgende dag en zo nodig zelfs dezelfde dag levering van onderdelen, training van hun eigen monteurs en ondersteuning vanuit de thuisdealer van AMZ, Bluekens Truck en Bus."

Tot slot Volvo Action Service voor het inplannen van reparatiewerkzaamheden bij Volvo-werkplaatsen in Europa en voor hulp bij pech onderweg. Het is uiteindelijk deze samenwerking die aan de basis staat van inmiddels honderd afgenomen touringcars.”