Clicky


Britse wegvervoer-organisatie: 'Militairen moeten staking Calais breken'

Britse wegvervoer-organisatie: 'Militairen moeten staking Calais breken'
01-07-2015 13:07 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - Directeur Richard Burnett van de Britse brancheorganisatie voor wegvervoer, de Road Haulage Association, roept op om militairen naar Calais te sturen om de staking van het MyFerryLink-personeel te breken. "De levens van vrachtwagenchauffeurs zijn in gevaar nu ze urenlang in enorme files vaststaan in snikhete temperaturen."

Britse wegvervoerders roepen zelf ook op het leger naar Calais te sturen, omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van hun chauffeurs. De haven van Calais blijft waarschijnlijk tot donderdag dicht, waardoor ook aan Britse kant de wachtrijen enorm oplopen. Daarom wordt alle vrachtverkeer op weg naar Dover tegengehouden op de snelweg M20, de Britten willen daarmee vermijden dat alle wegen rond Kent vastlopen.

De Britse kustwacht helpt de politie inmiddels om flesjes water en voedsel naar de chauffeurs te brengen. De politie van Kent meldt ook op Twitter dat het water 'much needed' is: de chauffeurs hebben het water hard nodig.

Burnette vindt dat de Britse en Franse overheden hun verantwoordelijkheid moeten nemen. "Als dat betekent dat het leger ingezet moet worden, dan moet dat maar."