Clicky


'Crew TransAsia zetten verkeerde motor uit'

'Crew TransAsia zetten verkeerde motor uit'
01-07-2015 09:16 | Ongevallen | auteur De Redactie

TAIPEI (ANP) - De piloten van het toestel van TransAsia dat in februari in de Taiwanese hoofdstad Taipei crashte, hebben de verkeerde motor uitgezet. Dat zegt een bron rond het onderzoek naar de crash. Een van de twee motoren was kort na opstijgen uitgevallen, maar de piloten schakelden niet die, maar juist de werkende motor uit. Het toestel raakte een brug en eindigde in een rivier. 43 inzittenden kwamen om. Vijftien mensen overleefden de crash.

Donderdag wordt een onderzoeksrapport gepubliceerd, waar de nieuwe feiten volgens de bron in staan. TransAsia heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Het neergestorte toestel was een tweemotorig turboprop-passagiersvliegtuig van het type ATR-72. Dat er een motorstoring was, hadden de autoriteiten een paar dagen na de crash al bekendgemaakt. Op videobeelden van de crash was te zien hoe het vliegtuig met een vleugel een brug raakte.

Het vliegtuig was van Taipei op weg naar de Kinmen-eilanden. Het was de tweede crash van een toestel van TransAsia binnen een jaar. Vorig jaar juli vielen bij een crash in Taiwan 48 doden. Ook dat was een vliegtuig van het type ATR-72. Tien inzittenden overleefden dat ongeluk.