Clicky


Vermiste Nederlander Tom van Boheemen dood gevonden in Australië

Vermiste Nederlander Tom van Boheemen dood gevonden in Australië
30-06-2015 17:30 | Buitenland | auteur De Redactie

DRIEBERGEN - De sinds 14 december 2001 vermiste Tom van Boheemen is dood gevonden in de omgeving van de Australische plaats Kalgoorlie. De identiteit is in Nederland vastgesteld op basis van DNA-onderzoek en gebitstatusvergelijking, meldt de politie.

De ouders van Van Boheemen zijn ingelicht over het feit dat hun zoon is overleden. Zij zijn verdietig, maar ook blij. Verdrietig over de bevestiging van het overlijden van hun zoon, maar ook blij dat ze nu kunnen beginnen met het rouwproces en dat ook kunnen afsluiten. De toen 41-jarige Van Boohemen uit Vlissingen arriveerde op 14 december 2001 in Sydney (Australië). Hij wilde zich in Australië of Nieuw Zeeland vestigen. Na zijn aankomst in Sydney is echter nooit meer iets van Van Boheemen vernomen.

Een goudzoeker vond op 17 oktober 2012 onder een boom bij toeval de stoffelijke resten van een persoon in een slaapzaak aan. De Australische politie onderzocht  het skelet, de kledingresten en enkele aangetroffen eigendommen, waaronder een aansteker met een Nederlands telefoonnummer. Op basis van deze bevindingen concludeerde de politie dat de onbekende vermoedelijk uit Nederland of Duitsland afkomstig was en tussen 2001 en 2006 gestorven was. De politie vond geen aanwijzingen die duidden op een misdrijf.

Via Interpol vroeg de Australische politie de Nederlandse collega’s om het DNA-profiel van de onbekende te vergelijken met de DNA-profielen in de Nederlandse DNA-databank voor vermiste personen. Dit had tot resultaat dat werd vastgesteld dat de onbekende dode in Australië naar alle waarschijnlijkheid de vermiste Tom van Boheemen was. Aanvullende vergelijking van de in Australië opgemaakte gebitstatus met die van de vermiste maakte de match honderd procent.