Clicky


P&O Ferries: Wanneer grijpen Franse en Britse regeringen in bij Calais?

P&O Ferries: Wanneer grijpen Franse en Britse regeringen in bij Calais?
30-06-2015 17:04 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - P&O Ferries heeft zijn buik vol van de crisis bij Calais en vindt dat de Franse regering geen enkele poging doet de veiligheid bij de haven van Calais te garanderen. "En wanneer staat de Britse regering op om ervoor te zorgen dat we allemaal veilig naar het vasteland van Europa kunnen komen?", aldus Helen Deeble, Chief Executive van P&O Ferries.

"Volledig buiten hun schuld om zitten onze passagiers vast in een staking waar ze niets mee te maken hebben en die veroorzaakt is door Eurotunnel, die zijn schepen heeft verkocht aan een rivaliserende rederij zonder ervoor te zorgen dat de banen van de werknemers gegarandeerd zijn."

"Hierdoor zijn duizenden vakantiegangers en vrachtwagenchauffeurs gestrand zonder voldoende faciliteiten, ook al hebben onze werknemers bij de haven hun best gedaan om hen te voorzien van voedsel en water.

De Franse regering heeft volgens Helen Deeble laten zien dat ze oponthoud bij de tunnel snel kunnen laten ophouden. "Maar ze hebben geen enkele moeite gedaan om ditmaal het oponthoud bij de tunnel te stoppen, wat wederom laat zien dat er geen enkele Europese samenwerking is op dat vlak."

"En wanneer staat de Britse regering op?", vraagt Deeble zich af. "Elke dag dat de staking langer duurt kost Groot-Brittannië miljoenen ponden. P&O Ferries heeft duizenden werknemers aan beide kanten van het Kanaal en deze gevaarlijke situatie zet ook hun banen op de tocht."