Clicky


Van Keulen Transport: Na uren stilstaan in Calais afkoppelen in Zeebrugge

Van Keulen Transport: Na uren stilstaan in Calais afkoppelen in Zeebrugge [+foto's]
30-06-2015 14:34 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS – Vrachtwagenchauffeur Erik Breure heeft vanaf zeven uur vanochtend op de boot staan wachten bij Calais. Om half één vanmiddag stond hij nog steeds op dezelfde plek: op de vluchtstrook twee kilometer voor de afslag naar de ferry, ter hoogte van de afslag Transmarck.

Breure heeft steeds contact gehouden met zijn werkgever, Van Keulen Transport in Middelburg. Edwin van Keulen bevestigt dat het uiteindelijk is gelukt het transport via Zeebrugge vervoerd te krijgen. “Dat was niet makkelijk en moest echt via via.”



Breure mocht omkeren, met zijn auto met buizen. “Ik kon de rij uit omdat de twee hoofdrijbanen vrij waren.” Breure ging onderweg naar Zeebrugge, daar mag hij afkoppelen en gaan de buizen onbegeleid over. De chauffeur zelf mocht terug naar Van Keulen Transport.

“We hebben samen met de klant gezocht naar een oplossing”, vertelt Van Keulen. “Als het transport niet was gelukt, hadden we hem ‘on hold’ moeten zetten.” Hoe het de komende dagen zal gaan, kunnen ze ook in Middelburg niet voorspellen. Via Calais is in elk geval geen optie.