Clicky


Huisman Transport: Na uren in de rij bij Calais omkeren en op naar Hoek van Holland

Huisman Transport: Na uren in de rij bij Calais omkeren en op naar Hoek van Holland [+foto]
30-06-2015 13:37 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

CALAIS - Vrachtwagenchauffeur Jan, van Huisman Transport in Wijchen, heeft vandaag 4,5 uur stilgestaan op de vluchtstrook, wachtend tot hij bij Calais de trein door de Eurotunnel kon nemen. “Het was één groot drama. Er zat 4,5 uur lang geen enkele beweging in”, vertelt hij. Hij stond in de rij samen met een Engelse collega die ook voor Huisman rijdt.

“We moesten het toch maar via Calais proberen, er rijden mondjesmaat treinen. Maar ja, als er drie treinen per uur gaan waar elk vijftig vrachtwagens op passen en er staan hier honderden te wachten… Reken maar uit.” Uiteindelijk zijn Jan en zijn collega omgekeerd: "Wij gaan naar Hoek van Holland, we hebben een boeking gekregen.”

Senior planner Rick Aalders van Huisman Transport vertelt dat de afdeling planning vandaag vooral heel veel aan het bellen is om te proberen vrachtwagens nog ergens anders op de boot te zetten. “Sommige auto’s hebben we gisteren al naar Hoek van Holland gestuurd, in plaats van naar Calais. Gisteravond leek de situatie bij Calais weer mee te vallen, vanochtend bleek van niet.”



Hoek van Holland leek helemaal vol te zitten, maar zo nu en dan lukt het toch nog een boeking voor elkaar te krijgen.

'M20 één grote parkeerplaats'

Aan de andere kant, in Groot-Brittannië, staan chauffeurs ook helemaal vast. “Ik heb een collega gesproken daar die al acht uur stilstaat op de M20”, vertelt chauffeur Jan.

Planner Rick Aalders bevestigt dat: “De M20 is één grote parkeerplaats. Je kunt er geen kant op. Je kunt ook niet even keren, ze staan heel dicht op elkaar.” Bij Calais bleek dat dus nog wel te kunnen.

Het personeel van MyFerrylink blokkeert de haven en Eurotunnel bij Calais. Ze zijn het niet eens met het ontslag van honderden werknemers nadat de drie veerboten van MyFerryLink zijn overgenomen door DFDS. De staking zou duren tot donderdag 2 juli.