Clicky


Levensgevaarlijk transport: Vrachtwagenchauffeur rijdt met 21,5 ton ongezekerde lading

Levensgevaarlijk transport: Vrachtwagenchauffeur rijdt met 21,5 ton ongezekerde lading [+foto's]
29-06-2015 14:27 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRIEDBERG (D) - De Duitse snelwegpolitie heeft een levensgevaarlijk transport van de snelweg A5 gehaald bij het knooppunt Gambacher Kreuz bij Friedberg. Een Russische vrachtwagenchauffeur reed met 21,5 ton slecht gezekerde lading over de Duitse snelwegen.

De politie-agenten zagen dat de vrachtwagen in moeilijkheden was, doordat de auto scheef hing. Bij opening van de laadruimte van de vrachtwagen werd gauw duidelijk waarom: 22 grote pakketten met een totaalgewicht van 21,5 ton waren onafhankelijk van het laadvlak gaan bewegen. 



Twee spanbanden moesten de tonnenzware lading zekeren, dat was dus niet gelukt. De grote pakketten waren naar rechts gegleden, en ook gedeeltelijk van de pallets afgegleden waar ze op gezet waren. Met ladingzekering had het in elk geval weinig te maken, vonden de politie-agenten.



Een goede zekering van de Big Packs was met deze vrachtwagen ook niet mogelijk geweest volgens de Duitse politie: de truck was niet geschikt voor deze lading. De Russische vrachtwagenchauffeur moest wachten tot de lading in een andere vrachtwagen overgeladen werd. En goed gezekerd werd.

De chauffeur kreeg tweeduizend euro boete.

©Foto's: Politie