Clicky


Slachtoffer aanslag Air Products was bedrijfsleider transportbedrijf

Slachtoffer aanslag Air Products was bedrijfsleider transportbedrijf
26-06-2015 15:14 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SAINT-QUENTION-FALLAVIER - Het slachtoffer van de terreuraanslag op een gasbedrijf van Air Products in de Franse plaats Saint-Quentin-Fallavier was een bedrijfsleider van een transportbedrijf. De man was toevallig op het terrein van het bedrijf om een bestelling af te leveren, meldt Le Dauphiné Liberé.

Zijn lichaam werd onthoofd buiten het terrein gevonden. Zijn hoofd was op het prikkeldraad van het hek rondom het bedrijf geplaatst, samen met twee vlaggen van Islamitische Staat.

Het personeel van de Nederlandse vestigingen van Air Products is ingelicht over de aanslag vrijdag op een vestiging van hun bedrijf in de Franse plaats Saint-Quentin-Fallavier. Dat zegt een woordvoerder.

De dader is met een auto het terrein opgereden en heeft in de fabriek meerdere gasflessen laten ontploffen.

Hoofdverdachte is getrouwd en vader van drie kinderen

De hoofdverdachte van de terroristische aanslag zou een getrouwde man en vader van drie kinderen zijn. Dat meldt de krant Le Parisien. Hij woonde in een dichtbevolkte voorstad van Lyon, Saint-Priest, niet ver van de plaats van de aanslag. Volgens een buurvrouw is het een erg beleefde man.

Salhi werd na de aanslag overmeesterd door een brandweerman, meldde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De politie heeft nog zeker een arrestatie in kringen rond Salhi verricht. (ANP)