Clicky


Dodental aanslag Tunesië loopt op naar 27; geen duidelijkheid over Nederlanders

Dodental aanslag Tunesië loopt op naar 27; geen duidelijkheid over Nederlanders
26-06-2015 14:56 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SOUSSE - Het dodental van de aanslag in het Tunesische Sousse is opgelopen naar 27. Dat heeft het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt. Twee schutters openden het vuur op toeristen bij een hotel. Onder de doden is in ieder geval één van de daders.

Onder de doden zouden volgens Tunesische media in ieder geval Duitse en Britse toeristen zijn. Volgens ooggetuigen is er niet alleen met kalasjnikovs geschoten, maar zouden er ook granaten zijn gegooid. (ANP)

Nederlanders

Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders zijn die de aanslag hebben meegemaakt. Reisorganisatie TUI, reisbureau D-Reizen, de brancheorganisatie ANVR en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben er nog geen informatie over.

Reisorganisaties Corendon en Neckermann (Thomas Cook) laten weten dat al hun Nederlandse reizigers in Sousse veilig zijn. Beide organisaties hebben het hotel Impérial Marhaba, waar de aanslag plaatsvond, niet in het assortiment zitten. Arke en D-reizen wel.

Volgens een woordvoerster van Arke wordt op dit moment uitgezocht hoeveel Nederlanders er zitten en hoe het met ze is. D-reizen kan nog niets zeggen.

De badplaats Sousse is de derde stad van Tunesië. De plaats ligt aan de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tunis, en is populair bij Nederlandse vakantiegangers. (ANP)