Clicky


Vrachtwagenchauffeur ziet fietser niet door koffiezetapparaat op dashboard

Vrachtwagenchauffeur ziet fietser niet door koffiezetapparaat op dashboard [+foto's]
26-06-2015 14:50 | Buitenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

MÜNCHEN (D) - Een vrachtwagenchauffeur in München zag bij het rechts afslaan op een kruising een 82-jarige fietser over het hoofd. Het zicht van de chauffeur werd volgens de politie belemmerd door onder andere de aanwezigheid van een koffiezetapparaat op het dashboard.  De aanrijding had ernstige gevolgen voor de bejaarde fietser: die raakte zwaar gewond.

Volgens de politie wilde de fietser op de kruising rechtdoor rijden, de 57-jarige vrachtwagenchauffeur wilde met zijn niet-beladen autotransporter rechts afslaan, maar zag de fietser over het hoofd.

De fietser probeerde af te remmen, maar kwam met het stuur tegen de vrachtwagen terecht. Zijn bekken en benen werden overreden. De brandweer moest hem bevrijden. De man bleek ernstige verwondingen te hebben, waaronder een gebroken bekken en ernstig beenletsel. Hij moest onmiddellijk een spoedoperatie ondergaan in een ziekenhuis.

In de cabine van de autotransporter vond de politie een aantal items die het zicht van de chauffeur lijken te hebben belemmerd, waaronder een koffiezetapparaat. Bovendien ontbrak er een front panoramaspiegel.

Klik hier voor foto's van het ongeval.