Clicky


Garmin lanceert nieuw truck-navigatiesysteem met ingebouwde dash cam

Garmin lanceert nieuw truck-navigatiesysteem met ingebouwde dash cam
25-06-2015 13:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - Garmin® lanceert de dezlCam™: het innovatieve navigatiesysteem voor vrachtwagens met een ingebouwde dashboard camera. De dash
cam registreert continue de gegevens en slaat deze automatisch op in het geval van een incident. Hiemee biedt dezlCam de chauffeur de bescherming van een nauwkeurige ooggetuige: de GPS registreert de locatie en het tijdstip.

Het navigatiesysteem is uitgerust met speciale functies voor vrachtwagens zoals een aangepaste truckroutering afhankelijk van de grootte en het gewicht van de vrachtwagen, routewaarschuwingen in verband met de hoogte van bruggen en viaducten, maximale gewichtsgrenzen, scherpe bochten, steile hellingen en meer.

Getuige bij incidenten

"De dezlCam is een innovatieve navigatie-oplossing voor vrachtwagenchauffeurs," zegt Dennis Herremans, Product Manager van Garmin Nederland.

"De behoeften van de vrachtwagenchauffeurs veranderen. Zij zullen de dezlCam vooral waarderen vanwege zijn premium functies gecombineerd met een geïntegreerde dash cam die de rit registreert en hun getuige is wanneer het gaat om incidenten. De combinatie van deze functies heeft een aanzienlijke toegevoegde waarde."



Beelden ook op computer bekijken

Deze premium trucknavigatie is voorzien van een 6-inch pinch-to-zoom-display, een ingebouwde dash cam met een verstelbare draaibare lens en een magnetische steun. De ingebouwde dash cam start met het opnemen van de rit op de meegeleverde SD-kaart zodra de dezlCam wordt ingeschakeld, terwijl de ‘Incident Detection’ (G-sensor) automatisch het beeldmateriaal in geval van een incident opslaat.

Als chauffeur kun je er ook zelf voor kiezen om gegevens van een betreffende locatie, snelheid, datum en tijd met behulp van de dezlCam op te nemen. Op die manier weet je als bestuurder precies waar en wanneer het incident heeft plaatsgevonden. De opgenomen beelden kunnen niet alleen direct op het navigatiesysteem worden bekeken, maar ook op een computer.

Dankzij de meegeleverde magnetische steun kan de dezlCam eenvoudig en snel worden bevestigd of verwijderd. Met de Snapshot functie kunnen zo buiten de vrachtwagen close-up foto’s worden gemaakt indien dit nodig is.



Bestemmingen filteren

De dezlCam is ontworpen voor het leven op de weg en is uitgerust met essentiële functies om chauffeurs te ondersteunen. Een uitgebreide lijst met voorgeladen POI's (nuttige bestemmingen) maken het eenvoudig om deze bestemmingen snel te vinden. Chauffeurs kunnen deze bestemmingen filteren op basis van hun favoriete bezienswaardigheden of aanwezige voorzieningen.

Route wijzigen

Met de voorgeladen Foursquare® gegevens vind je als bestuurder gemakkelijk miljoenen nieuwe en populaire bezienswaardigheden zoals restaurants, winkels en meer. Wil je onderweg eenvoudig de route aanpassen, dan is dit dankzij Route Shaping zo gedaan. Je hoeft alleen het display maar aan te raken en de route wijzigt zich naar aanleiding van de gekozen punten.

Wanneer Up Ahead in het display naast de routekaart verschijnt, wordt de bestuurder geïnformeerd over nabijgelegen diensten, waaronder restaurants, tankstations en parkeerplaatsen.

Spraakgestuurde navigatie

Andere functies van de dezlCam, ontwikkeld vanuit het oogpunt van veiligheid en gemak, zijn spraakgestuurde navigatie die bestuurders in staat stellen opdrachten uit te spreken terwijl hun handen veilig aan het stuur blijven en Bluetooth® draadloze technologie voor handsfree bellen. Hiervoor is wel een Bluetooth uitgeruste smartphone vereist.

Bestuurders kunnen de dezlCam zelfs koppelen met de Garmin BC™ 30 Wireless Backup Camera (apart verkrijgbaar) om te zien wat er achter hun voertuig gebeurt, wanneer zij achteruit rijden. De gesproken Garmin Real Directions™ begeleidt chauffeurs zoals een vriend dat zou doen met behulp van herkenbare oriëntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten.

Navigeren is kinderspel

Om ervoor te zorgen dat bestuurders nooit meer een afslag missen, maakt de dezlCam gebruik van Active Lane Guidance, die een combinatie van gesproken instructies en visuele signalen gebruikt waardoor bestuurders eenvoudig en vol vertrouwen de juiste afslag nemen of een kruispunt oversteken. Het navigeren op complexe knooppunten is kinderspel met behulp van de realistische Junction View-beelden.

Nieuwste kaarten en up-to-date verkeersinformatie

De dezlCam wordt geleverd met gedetailleerde kaarten van Europa en gratis levenslange updates om ervoor te zorgen dat de nieuwste kaarten, bezienswaardigheden en navigatie-informatie beschikbaar is. Dit navigatiesysteem beschikt ook over Garmin Digital Traffic5 via DAB, de beste en snelste verkeersinformatie van Garmin, gedurende de levensduur van het apparaat, zonder bijkomende kosten.

Met het downloaden van de gratis Smartphone Link6 app kan niet alleen de weersverwachting op de route worden bekeken, maar ook real-time datadiensten zoals een weerradar of flitspalen op de dezlCam worden geplaatst.

De Garmin dezlCam LMT-D is vanaf begin juli 2015 verkrijgbaar.