Clicky


Situatie in Calais 'zeer gevaarlijk' en nieuwe stakingsdreiging

Situatie in Calais 'zeer gevaarlijk' en nieuwe stakingsdreiging [+video]
24-06-2015 19:01 | Buitenland | auteur De Redactie

CALAIS(FR) - De situatie in Calais is ondanks het feit dat de staking van gisteren door MyFerryLink personeel is opgeheven nog altijd zeer gevaarlijk. Dat meldt R.I.N.G., onderdeel van Keuhne + Nagel Secure Chain, woensdagavond.

R.I.N.G. waarschuwt dat er een verhoogd risico, code rood, geldt rondom en in Calais. "De onrust in Calais neemt nog altijd toe ondanks het feit dat de staking van gisteren is opgeheven", meldt de organisatie.

"Geweld tegen vrachtwagenchauffeurs door migranten neemt toe. Een groep van enkele tientallen migranten hebben een wegblokkade opgeworpen om zo vrachtwagenchauffeurs te dwingen om te stoppen", gaat het verder.

"Ooggetuigen melden dat vrachtwagenchauffeurs fysiek aangevallen zijn door migranten", meldt R.I.N.G. tot slot.

Opnieuw stakingsdreiging na verkoop schepen MyFerryLink

Jacques Gounon, CEO van Eurotunnel, heeft woensdag tijdens een verklaring gezegd dat hij de verkoop van drie schepen van MyFerryLink aan DFDS door zal zetten ook als dat betekent dat er honderden ontslagen zullen vallen.

Deze starre houding kan voor nieuwe spanningen zorgen in Calais.

DFDS is van plan slechts 202 van de 577 werknemers opnieuw te werk te stellen.

De Franse vakbond Maritime Nord heeft woensdagavond aangekondigd dat als de verkoop van de schepen doorgaat er harde acties zullen volgen in Calais.