Clicky


Opnieuw IVECO Stralis Hi-Way trekkers voor Hooymeijer Transport

Opnieuw IVECO Stralis Hi-Way trekkers voor Hooymeijer Transport
24-06-2015 15:57 | Iveco | auteur Tine van Knijff- van Hijum

VLAARDINGEN -IVECO Schouten vestiging Spijkenisse heeft twee nieuwe IVECO Stralis Hi-way trekkers afgeleverd aan Hooymeijer Transport uit Vlaardingen. Deze levering volgt op een serie van zeven stuks IVECO Stralis die eind vorig jaar zijn afgeleverd. Onder andere de tevredenheid over deze trucks, de relatie met IVECO schouten en het brandstofverbruik gaven de doorslag om opnieuw te kiezen voor IVECO.

Hooymeijer is een haven- en transportbedrijf met alle activiteiten onder één dak. Het familiebedrijf is in 1935 door Gerard Hooymeijer opgericht. Van oorsprong is Hooymeijer een kleine transporteur van buizen voor de olie- en gasindustrie.



In de jaren zeventig is hier het vervoer van containers van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen bij gekomen. Als gevolg van een aantal overnames door Hooymeijer zijn de activiteiten later uitgebreid met warehousing, stuwage en groupage.

Door de jarenlange ervaring in transport- en havenwerkzaamheden en het zeer diverse materieel, zal er bij Hooymeijer nooit 'Kan niet' worden gezegd.

IVECO Stralis Hi-Way

De nieuwe IVECO’s van Hooymeijer Transport zijn uitgerust met de FPT Cursor 11 dieselmotor die een vermogen levert van 460pk en 2150Nm koppel. IVECO bereikt de Euro-VI emissienorm over de gehele range zware voertuigen zonder de toepassing van uitlaatgasrecirculatie en is hiermee uniek in de transportwereld. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik, een schonere verbranding en een langer onderhoudsinterval.

De nieuwe trekkers  van het transportbedrijf uit Vlaardingen zijn voorzien van hydraulisch gestuurde midlift-as. Het witte exterieur van de zeven nieuwe Stralis Hi-Way trekkers is herkenbaar bestickerd in de huisstijl van Hooymeijer.

IVECO Schouten is dealer van IVECO en Fiat Professional bedrijfswagens. Vanuit tien vestigingen in West-, Midden-, Oost- en Zuid-Nederland biedt Schouten een totaalpakket van sales, after-sales, financiering, R&O-contracten, vervangend vervoer, 24-uurs pech hulp en specifieke technische oplossingen.