Clicky


Eurostar rijdt weer maar nog altijd lange rijen wachtende vrachtwagens in Calais en Duinkerke

Eurostar rijdt weer maar nog altijd lange rijen wachtende vrachtwagens in Calais en Duinkerke [+foto&video]
24-06-2015 10:03 | Buitenland | auteur De Redactie

CALAIS(FR) - Woensdagochtend is het Eurostarverkeer tussen Calais en Dover weer opgestart. Volgens Eurostar rijden de treinen weer op tijd. De treindienst door de Eurotunnel werd sindag stilgelegd nadat personeel van MyFerryLink actie voerde.

Ondanks dat de service weer opgestart is staan er nog altijd lange rijen wachtende vrachtwagens in Calais.

Naast Calais staat het, volgens vrachtwagenchauffeurs ter plaatse, ook volledig vast in Duinkerke. Dinsdag raadde Transport en Logistek Nederland(TLN) aan om via andere havens naar Groot-Brittannië te rijden, waaronder Duinkerke.

DFDS meldt op twitter echter dat verschillende afvaarten van Calais naar Dover en vice versa geannuleerd zijn. DFDS adviseert de ferry van Duinkerke naar Dover als alternatief te nemen. De wachttijd is daar echter opgelopen tot anderhalf uur.

Een woordvoerder van DFDS vertelt Transport Online welke afvaarten wel en niet doorgaan: "De afvaart van 10.15 uur, van Dover naar Calais, is niet doorgegaan. De afvaart van 13.30 uur, van Calais naar Dover, gaat ook niet door. De afvaart van 15.30 uur vanmiddag, van Calais naar Dover, gaat wel door."

Een andere woordvoerder van DFDS, van de afdeling voor vrachtvervoer, vertelt desgevraagd wat de reden is van de afgelaste vaarten. "Na de stakingen van gisteren zijn er enorme files. We hopen met deze actie de files bij Calais te verminderen, door te zorgen dat chauffeurs naar Duinkerke gaan."

Volgens Britse media zitten er ook vandaag in Calais weer veel migranten langs de kant van de weg en worden nog altijd vrachtwagens bestormd die in de lange rij staan te wachten.


Staat u zelf in Duinkerke of Calais? Laat het ons weten via: redactie@transport-online.nl of 0511 420425