Clicky


Duurzaamheid Van Dijk Logistics Venray bv beloond met Lean and Green Star

Duurzaamheid Van Dijk Logistics Venray bv beloond met Lean and Green Star
22-06-2015 16:48 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VENRAY - Familiebedrijf Van Dijk Logistics uit Venray zet al jarenlang in op een maximale duurzaamheid in de bedrijfsvoering. In 2012 werd dit bekroond met de Lean and Green Award; op donderdag 4 juni kreeg deze innovatieve logistieke onderneming zelfs de upgrade uitgereikt: de bijzondere Lean and Green Star. Omdat zij de doelstelling van 20% CO2-reductie in vijf jaar tijd ruimschoots heeft bereikt.

De CO2 besparende mix van trein en truck

Directeur-eigenaar John van Dijk: “We vervoeren alle goederen tussen onze Nederlandse vestigingen en die in Italië per spoor en niet langer over de weg. Door gebruik te maken van onze hubs kunnen we de containers zeer efficiënt beladen. Het regionaal voor- en natransport in Nederland en Italië wordt verzorgd door eigen trucks en chauffeurs. Voor de uithoeken maken we gebruik van betrouwbare lokale vervoerders waardoor de lege kilometers tot het minimum worden beperkt”. Hierdoor is de vereiste doelstelling van 20% CO2  reductie voor de Lean en Green Star behaald. Deze aanpak past heel goed in het zelf bedachte concept van ‘the Keen and Green way’. Keen staat voor slim en vindingrijk en green voor besparing van het milieu en het maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Van Dijk Logistics is een familiebedrijf met inmiddels de vierde generatie aan het stuur. John van Dijk: “Al ruim 75 jaar zijn wij dé Italië-specialist bij uitstek, met eigen kantoren en magazijnen in Nederland en Italië. Wij bieden de hoogste kwaliteit in transport van goederen tussen Nederland en Italië, met zo´n 100 containers die zich dagelijks heen en weer bewegen.”

Het doel: blijvend verduurzamen

Met de introductie van de Lean and Green Star wil organisatie Connekt de Lean and Green koplopers de kans geven zich verder te onderscheiden rond duurzame ontwikkeling op het gebied van mobiliteit. In de logistieke sector zijn er inmiddels 50 bedrijven die de Lean en Green Star behaald hebben en nu dus ook Van Dijk Logistics. John van Dijk: "Laat iedereen zo snel mogelijk meedoen. In je eentje ben je een druppel op de gloeiende plaat, maar samen bereiken we een geweldige CO2 reductie, met bovendien de potentie om nog slimmer en effecienter te gaan vervoeren."

Ook in de toekomst wil Van Dijk Logistics het aantal wegkilometers maximaal verkleinen door zoveel mogelijk cross docking centers of consolidatie hubs te ontwikkelen in de buurt van de opdrachtgevers.