Clicky


GEFCO strategisch partner van Chinese fabrikant CAMC Engineering

GEFCO strategisch partner van Chinese fabrikant CAMC Engineering
22-06-2015 16:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PARIJS - De GEFCO Groep, wereldwijd de benchmark voor industriële logistiek en Europees leider op het gebied van automotive logistiek, heeft een overeenkomst gesloten met CAMC Engineering Co. Ltd. Als onderdeel van de China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) specialiseert deze Chinese onderneming zich in Engineering Procurement & Construction-projecten (EPC), binnenlandse en overzeese investeringen.

GEFCO kreeg hiermee de opdracht vijftig portaalarmwagens van China via Kazachstan naar Wit-Rusland te vervoeren. In totaal legden de voertuigen binnen drie weken maar liefst 5.076 kilometer over het spoor en de weg af.

Nieuwe strategische industriepartner voor GEFCO

GEFCO China sloot in januari een contract met CAMC Engineering Co. Ltd. (CAMCE), een Chinese groep gespecialiseerd in Engineering Procurement & Construction-projecten (EPC), binnenlandse en overzeese investeringen.

In het kader van deze overeenkomst verzorgde GEFCO het transport en de levering van de vijftig portaalarmwagens van de West-Chinese stad Khorgos via Altyn Kol in Oost-Kazachstan naar Minsk in Wit-Rusland. Ook handelde GEFCO de douaneformaliteiten voor het hele traject af. Voor deze gigantische operatie moest de Groep al zijn expertise op het gebied van bouwmachinebeheer en technische logistieke kennis van spoorwegverkeersstromen aanspreken.

Om het transport zo optimaal en economisch mogelijk te laten verlopen, ontwikkelde het bedrijf zelfs een innovatief systeem waarmee twee wagens aan één wagon kunnen worden vastgemaakt.

Allen Dang, adjunct-directeur bij CAMC Transportation, geeft aan: "Om deze internationale complexe operatie te laten slagen, moesten we kunnen vertrouwen op een logistieke partner met een betrouwbaar netwerk die zowel in Azië als de 1520-regio[1] prominent aanwezig is. De RZD Groep bood de juiste ondersteuning. En met zijn grondige kennis van zowel het geografische gebied als onze specifieke logistieke uitdagingen was GEFCO de uitgelezen partner voor deze klus."

Succesvolle samenwerking dochtermaatschappijen

GEFCO China had als projectmanager de leiding over het opzetten van de diensten met de Baltische en Kazachstaanse dochtermaatschappijen en vormde ook het vaste aanspreekpunt voor de klant. GEFCO Kazachstan nam de wagens in Khorgos aan, handelde de douaneformaliteiten aan de Chinees-Kazachstaanse grens af en vervoerde de goederen vervolgens naar het depot in Altyn Kol. Daar werden ze op speciaal aangepaste wagens geladen en per spoor naar de Wit-Russische terminal in Kolyadichi gebracht. GEFCO's Baltische dochter nam de zending in Minsk aan en verzorgde het uitladen van de wagens.

Anders Fan, business development manager bij GEFCO Azië, benadrukt: "Dankzij de door alle GEFCO-teams gehanteerde kwaliteits- en servicenormen en onze bewezen expertise op het gebied van spoorweglogistiek konden we in slechts twintig dagen leveren. We hopen dat we met deze succesvolle eerste samenwerking de basis hebben gelegd voor toekomstige partnerships, zowel met CAMCE als andere Chinese bedrijven die met de hulp van GEFCO hun internationale ontwikkelingsambities kunnen waarmaken."

Foto's

  • J.Roeland
    GEFCO