Clicky


Maersk Line uitgeroepen tot Global Carrier van het Jaar

Maersk Line uitgeroepen tot Global Carrier van het Jaar
19-06-2015 15:16 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

KOPENHAGEN - Maersk Line is uitgeroepen tot Global Carrier van het Jaar op de Containerisation International Awards 2015. Het mocht ook de Shippers' Choice award mee naar huis nemen, waarvoor de wereldwijde containerscheepvaart op mocht stemmen.

Maersk Line is benoemd tot Global Carrier van het Jaar na één van zijn meest succesvolle periodes tot op heden, met een winst van 2,3 miljard dollar in 2014. Dat is 55 procent meer dan in 2013 werd behaald. Dit werd ondersteund door een aantal innovaties, waaronder de 2M Vessel Sharing Agreement (VSA), het baanbrekende partnerschap met Kotahi en de verdere uitrol van het Customer Charter. Ook bleef Maersk Line leidinggevend in de branche op het gebied van betrouwbaarheid.

Erkenning van het harde werk

De awards werden in ontvangst genomen door Rose Coulson, Directeur Klantenservice bij Maersk Line UK en Ierland. "We hadden een succesvol 2014 en deze awards zijn een goede manier om dat te onderstrepen. Het is een erkenning voor het harde werk van onze medewerkers en de steun van onze klanten en partners. Iedereen die op ons heeft gestemd: bedankt."

Categorieën

De Containerisation International Awards worden uitgereikt aan bedrijven in de containerscheepvaart, havens en de logistieke sector. Inzendingen voor de awards worden onderzocht door een selecte jury, die vervolgens de winnaars uitkiest. In 2015 waren de categorieën: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Milieu Campagne van het Jaar, Innovatie van het Jaar, Logistics Provider van het Jaar, Regional Carrier van het Jaar, Global Carrier van het Jaar, Terminal Operator van het Jaar, Havenbedrijf van het Jaar, Humanitarian Award, Shipper's Choice Award en Lifetime Achievement Award.