Clicky


Staatssecretaris Dijkhoff: Hoek van Holland is en wordt geen Calais

Staatssecretaris Dijkhoff: Hoek van Holland is en wordt geen Calais [+foto]
18-06-2015 16:30 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HOEK VAN HOLLAND - "Hoek van Holland wordt geen Calais", belooft staatssecretaris Klaas Dijkhoff van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij brengt vandaag een bezoek aan de Marechaussee in Hoek van Holland, in verband met de problematiek met vluchtelingen.

Nadat steeds meer migranten bij Calais in vrachtwagens klimmen om zo illegaal de oversteek naar Groot-Brittannië te maken, blijkt dat ook in andere havens het probleem groter wordt. Hoek van Holland is er één van. Al tweemaal zijn grote groepen migranten op het Britse vasteland uit vrachtwagens gehaald die via een veerboot vanaf Hoek van Holland gereisd waren.

"De Koninklijke Marechaussee voert de controles op verstekelingen op. Hoek van Holland is en wordt geen Calais", twitterde de staatssecretaris vanmiddag. De extra controles worden uitgevoerd omdat verwacht wordt dat het aantal illegalen dat via de Nederlandse haven de oversteek probeert te maken, zal stijgen.

Meer samenwerking met Britse douane

Nederland gaat mogelijk ook meer samenwerken met de Britse douane om te voorkomen dat illegale migranten in Hoek van Holland de boot nemen naar Groot-Brittannië. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff staat open voor verdere samenwerking, waarbij Britse grenswachten mogelijk naar Hoek van Holland komen, zei hij tijdens het werkbezoek.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken wil de samenwerking met Nederland uitbreiden. Wat Dijkhoff betreft is dat bespreekbaar. Hij staat niet onwelwillend tegenover het Britse voorstel. Hij wijst erop dat de Nederlandse en Britse douane al heel lang goed samenwerken.

Lees ook:

Britse handen jeuken om Nederlandse douane te helpen in strijd tegen overstekende migranten