Clicky


Combex neemt Van der Veen Transport Garijp over

Combex neemt Van der Veen Transport Garijp over
14-06-2015 11:33 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

SUAMEER - Combex, gevestigd in het Friese Eastermar neemt per 1 juli Van der Veen Transport Garijp over. Formeel gezien is het een fusie maar volgens Freerk Lautenbag "mogen we wel spreken van een overname".

Al het personeel zal mee overgenomen worden, meldt Freerk Lautenbag zondagochtend aan Transport Online. "Ons bedrijf zal dan uit 150 man personeel bestaan en 140 trekkende eenheden."

Reden voor de overname ligt in het feit dat een groter transportbedrijf meer mogelijkheden heeft in de huidige markt. Lautenbag: "Het is een hectische tijd. De prijzen zijn laag, het rendement is laag en dan moet je energie en kosten besparen. De werkgelenheid staat echter voorop. Nu kunnen we de chauffeurs continuïteit bieden. Er is nu een beter rendement te behalen en synergie is het motto. Samen sterk!"

Volgens Lautenbag zijn er in goed overleg met de vakbonden goede afspraken gemaakt voor het personeel. Ook de voormalige directie van Van der Veen Garijp zal bij de zaak betrokken blijven.

Voor sommige chauffeurs van Van der Veen is het wel even slikken: "Ja, er zijn chauffeurs die al dertig jaar werkzaam zijn bij Van der Veen. Maar het personeel was enthousiast over de overname toen ze het te horen kregen."

Al het huidige materieel zal in de Van der Veen kleuren blijven rijden. Al het nieuwe materieel dat wordt aangeschaft zal in de Combex kleuren gaan rijden.

Volgens Lautenbag blijft de standplaats eerst hetzelfde. Op termijn wil Combex alles op één plek onder brengen. "Uiteindelijk willen we alles onder één dak: het personeel, de wagens en de werkplaats. We hebben nu zoveel materieel..."

In 2014 nam Combex ook al Van der Veen uit Burgum over nadat deze eerder failliet werd verklaard.

Door de nieuwe overname is Combex nu de grootste bouwmaterialen vervoerder van Nederland. Combex  is een logistiek dienstverlener in de bouw- en industriesector. Zij hebben zich binnen deze sector gespecialiseerd in exceptioneel transport, plaatsing & montage van wegafzettingen  en groupage/distributie van bouwmaterialen.

Van der Veen Transport Garijp bv  is een toonaangevend nationaal en internationaal opererend transportbedrijf, en heeft zich gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen zoals gevelstenen, dakpannen en bestratingmateriaal.

Foto's

  • Combex
    Combex Bouwlogistiek