Clicky


Meer illegalen ontdekt in Hoek van Holland

Meer illegalen ontdekt in Hoek van Holland
11-06-2015 22:41 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DEN HAAG - Steeds meer vreemdelingen proberen via de haven van Hoek van Holland naar Groot-Brittannië te komen. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn al ongeveer 160 illegale migranten ontdekt die de overtocht wilden gaan maken of al hadden gemaakt. Dat is net zoveel als in heel 2014.

Het ministerie van Justitie bevestigde donderdag berichtgeving daarover van NRC. De marechaussee trof de betrokkenen onder meer aan nadat ze over een hek waren geklommen en zich wilden verstoppen of verstopt hadden in vrachtwagens, aanhangers, trailers of bestelbusjes. Anderen waren al voor het haventerrein in de voertuigen geklommen, soms op de assen van trucks.

Sommigen slagen erin aan de overkant te komen en worden alsnog bij de inreis aangetroffen. Vorige week werden in Harwich 68 illegale immigranten ontdekt in een container van een schip dat uit Hoek van Holland kwam.

Justitie bekijkt hoe de situatie is aan te pakken, samen met andere ministeries, transportorganisatie TLN en buitenlandse partners. (Novum)