Clicky


Boxreload geïntroduceerd in Benelux

Boxreload geïntroduceerd in Benelux
10-06-2015 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Hutchison Ports lanceert een baanbrekende nieuwe website waarmee wegvervoerders hun kosten kunnen verlagen en uitstoot kunnen verminderen. Boxreload helpt grote en kleine wegvervoerders door lading te combineren van twee rondritten van twee trucks - elk met een leeg heen- dan wel retourtraject – en deze te vervangen door één rondrit door één truck; een ‘boxreload’.

Boxreload richt zich op samenwerking tussen wegvervoerders. Het delen van informatie maakt een betere planning mogelijk. Andy Barker, General Manager van Boxreload: “Met Boxreload kunnen wegvervoerders hun opbrengsten op niveau houden en tegelijkertijd kosten verminderen. Hoe meer wegvervoerders meedoen, hoe meer mogelijkheden voor kostenreductie en hoe groter het voordeel. Het gaat echter niet alleen om het verminderen van kosten. Boxreload maakt een betere inzet van equipement, trucks en chauffeurs mogelijk, reduceert wegkilometers, vermindert de impact op het milieu en helpt bij het tegengaan van congestie.”

Boxreload wordt allereerst geïntroduceerd in de Benelux. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt het initiatief. Co-financiering gebeurt vanuit het Trans-European Transport Network (TEN-T) programma van de Europese Unie.

“Het concept heeft zich bewezen in een proef met verschillende in Rotterdam gevestigde wegvervoerders. Wij starten het project nu met twaalf bedrijven en verwachten dat in de komende maanden veel meer wegvervoerders tot boxreload.com zullen toetreden. Op basis van de pilot en de respons tot nu toe verwachten wij dat Boxreload in het eerste jaar 5000 ‘reloads’ zal realiseren,” zo voegt Barker toe.

Boxreload is ontwikkeld met hulp van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Larissa van der Lugt, onderzoeker haveneconomie en havenmanagement aan de Erasmus School of Economics en Rob Zuidwijk, bijzonder hoogleraar Havens in wereldwijde netwerken aan de Rotterdam School of Management verklaren: "In het Boxreload-project combineren wij onze onderzoekvaardigheden met de kennis en ervaring van Hutchison Ports op het gebied van transportplanning en -optimalisatie. Op die manier versterken wij elkaar. Deze combinatie zal wegvervoerders echte kostenbesparingen opleveren en bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Het geeft tevens input voor academisch onderzoek hoe bedrijven door samenwerking op een innovatieve manier waarde kunnen toevoegen voor de maatschappij.”

Boxreload is een neutraal platform dat openstaat voor elke wegvervoerder. De veilige opzet garandeert dat gevoelige klantinformatie nooit in verkeerde handen komt. Deelnemers kunnen alleen met andere wegvervoerders samenwerken wanneer zij als ‘vrienden’ zijn verbonden in het Boxreloadsysteem. Boxreload is ontwikkeld door de PARIS Optimal Transport Planning divisie van Hutchison Ports.

PARIS heeft uitgebreide ervaring in het bieden van oplossingen voor multimodale optimalisatie. Tot haar klanten behoren een aantal van ‘s werelds grootste rederijen.