Clicky


Spaanse politieagent schiet vrachtwagenchauffeur dood na verkeersruzie

Spaanse politieagent schiet vrachtwagenchauffeur dood na verkeersruzie [+foto]
07-06-2015 09:49 | Buitenland | auteur De Redactie

MOTRIL(Spanje) - In het Spaanse Motril is afgelopen donderdag 4 juni een 39-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur doodgeschoten nadat hij onenigheid kreeg met een politieagent. De politieman moet vandaag, zondag 7 juni, voor de rechtbank in Pamplona verschijnen.

De politieagent werd donderdag gearresteerd nadat hij met een pistool een vrachtwagenchauffeur doodschoot op de Spaanse A15 richting San Sebastian. Het incident vond plaats rond 13:19 uur bij de afslag Leitza, vermoedelijk vanwege een verkeersruzie.

Er is een gerechterlijk onderzoek gestart om erachter te komen wat er zich precies heeft afgespeeld tussen de vrachtwagenchauffeur en de politieman.

Vrachtwagenchauffeur Jezus Madrigal zal vanmiddag, zondag 7 juni om 18:00 uur, worden begraven.

De burgemeester van Motril, Garcia Chamorro, heeft in het openbaar zijn diepste medeleven aan de familie van de overleden Jezus getoond.

Chamorro zei dat volgens informatie van de politie de vrachtwagenchauffeur betrokken is geweest bij een verkeersongeval en de chauffeur bij zijn verklaring iets gezegd heeft tegen de politieagent waarop deze zijn dienstwapen pakte en hem doodde.