Clicky


Vrachtwagens 2W Logistiek laden op stroomnet gemeente

Vrachtwagens 2W Logistiek laden op stroomnet gemeente
29-05-2015 09:08 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VEERE - Het wordt een stuk stiller in Veere en Zoutelande. Vrachtwagens kunnen hun koelmotoren tijdens het laden en lossen voortaan aansluiten op het stroomnet van de gemeente. Door de koelmotoren op elektriciteit te laten draaien wordt het niet alleen stiller, ook het milieu gaat er op vooruit doordat er minder uitstoot is van uitlaatgassen en fijnstof.

Het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de mogelijkheid is 2W Logistiek uit Kapelle. Het bedrijf heeft speciale nieuwe koelmotoren gekocht van de firma TRS uit Noordwijk. Deze motoren werken op stroom. De voorziening in Veere is donderdag symbolisch in gebruik genomen door een stekker in een elektrische koelmotor van een vrachtwagen te steken.



2W Logistiek levert vers- en diepvriesproducten van de Sligro aan de horeca.

"Om aan alle eisen te voldoen moeten we de temperatuur in de oplegger constant op +2 houden voor versproducten en op -23 voor de diepvriesproducten," legt directeur Joost de Maat uit.

"Daarvoor moest nu regelmatig de motor van de vrachtwagen lopen, om de koeling aan de gang te houden."

Nu kan dat in Veere en Zoutelande op een stille manier gedaan worden. De kosten van de stroom worden gewoon afgerekend met de gemeente Veere door 2W Logistiek.