Clicky


Air China en Air Canada vliegen samen non-stop van Peking naar Montreal

Air China en Air Canada vliegen samen non-stop van Peking naar Montreal
28-05-2015 15:20 | Burgerluchtvaart | auteur Tine van Knijff- van Hijum

PEKING/MONTREAL - Air China en Air Canada hebben vandaag bevestigd dat ze zich voorbereiden op de lancering van non-stop vluchten tussen Peking en Montreal. Daarmee creeëren ze de eerste directe transatlantische verbinding tussen Azië en Montreal. De vluchten worden uitgevoerd door Air China en beginnen op 29 september 2015. Er wordt in eerste instantie drie keer per week gevlogen met een Boeing 777-300ER vliegtuig.

Air Canada zet in eerste instantie de eigen code op de verkoop van de vluchten. In de tweede fase, afhankelijk van vereiste goedkeuringen van de mededingingsautoriteiten, zijn Air Canada en Air China van plan om een ​​uitgebreide samenwerking te lanceren met betrekking tot alle vluchten tussen China en Canada. Dit zou op de lange termijn een nieuwe Beijing-Montreal vliegservice kunnen vormen.



Met de lancering van een non-stop Beijing-Montreal service, kan de zogenoemde Star Alliance ook gunstige verbindingen verzorgen voor klanten naar andere steden in China, Canada en de Verenigde Staten via hun hubs in Beijing en Montreal.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)