Clicky


Twee DAF CF 400 FT trekkers voor Brons Voorthuizen

Twee DAF CF 400 FT trekkers voor Brons Voorthuizen
28-05-2015 11:40 | DAF | auteur De Redactie

VOORTHUIZEN - Lammé en Eddy Brons, beide directeur/eigenaar van diervoeder specialist Brons Voorthuizen, kiezen zeer bewust voor de DAF CF in de Silent-modus. Het welzijn van mens en dier is heel belangrijk voor Brons Voorthuizen. De Silent-modus maakt het mogelijk om de lage 72 dB(A) te bereiken. Een uitkomst voor Brons, maar vooral ook een uitkomst voor de omgeving, waarvoor Brons met de gemeente een samenwerkingsovereenkomst is overeen gekomen.

James van de Welle, verkoper bij Bakker Bedrijfswagen Groep, overhandigde met gepaste trots de twee DAF CF in de Silent-modus aan beide heren Brons. Het is tenslotte de enige vrachtwagen, waarbij het mogelijk is om met de normale dieselmotor, door middel van het activeren van de Silent-schakelaar op het dashboard, met de stille 72dB(A) uitvoering te rijden, waardoor er distributie mogelijk is op tijdstippen wanneer er geluidsnormen gelden. Door het gebruik van de Silent-schakelaar beperkt de motorsoftware het maximale motortoerental en motorkoppel, waardoor dit resulteert in een lager geluidsniveau. Ook de speciaal ontwikkelde isolatie van de versnellingsbak draagt hier belangrijk aan bij.

De CF met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor heeft een 9 tons vooras en aslastbewaking, AS Tronic versnellingsbak, Skylights, LED koplampen, zonneklep, zijfenders en een aluminium brandstoftank van 545 liter. Voor de chauffeur is er een luxe chauffeursstoel, koellade, standkachel met timer, automatische temperatuurregeling, Adaptive Cruise Control (ACC), front- en achterzichtcamera en de DAF Driver Performance Assistant (DPA) die de chauffeur ondersteunt bij het zo zuinig mogelijk rijden. De nieuwe DAF trekkers worden ingezet in Nederland en België.

Met 26 gemotiveerde medewerkers is Brons een klant- en service gerichte producent van hoogwaardige mengvoeders en kalverenmelk, welke in twee afzonderlijke fabrieken worden ontwikkeld en geproduceerd. Brons onderscheidt zich door klantspecifieke producten, korte lijnen en snel inspringen. Er wordt binnen het bedrijf nauw samengewerkt met de klanten, dierspecialisten en nutritionisten om tot de optimale samenstelling  te komen voor de dieren.
Op beide voertuigen is een vaste ontsmettingsinstallatie geplaatst. 

“De richtlijnen van de gemeente en van ons worden voortreffelijk door de dealer uitgewerkt “, zegt Lammé Brons. Er zijn korte lijnen, een snelle en goede service en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het onderhoud wordt door de dealer verzorgd.