Clicky


Transport Market Monitor: Europees economieherstel weerspiegelt in transportprijzen

Transport Market Monitor: Europees economieherstel weerspiegelt in transportprijzen
26-05-2015 10:59 | Algemeen | auteur De Redactie

BREDA - De tweeëndertigste editie van de Transport Market Monitor (TMM) van Transporeon en Capgemini Consulting onthult dat de transportprijzen gedaald zijn met 3,7% in het eerste kwartaal van 2015 vergeleken met het vierde kwartaal van 2014.

Erik van Dort, supply chain director bij Capgemini merkt op: "Sinds 2008 zijn we altijd getuige geweest van een sterke capaciteitsstijging in het eerste kwartaal, die dan steeds heeft geleid naar een lagere prijsindex maar in het eerste kwartaal van 2015 was het effect niet zo extreem als in de vorige jaren. Dit is te wijten aan het Europees economisch herstel, dat de vraag naar capaciteit heeft doen toenemen. Bovendien is de lage dieselprijs ook goed nieuws voor verladers en vervoerders."

Peter Förster, Managing Director van Transporeon, voegt hieraan toe: "Ondanks de lage dieselprijs bereikten de transportprijzen een hoger niveau vergeleken met het eerste kwartaal van 2014. Hieruit blijkt dat andere factoren momenteel een grotere invloed hebben op de transportprijzen."