Clicky


A50 bij Ravenstein tijdelijk afgesloten voor oversteek bijzonder transport PAX Bouw- en Industrieservice

A50 bij Ravenstein tijdelijk afgesloten voor oversteek bijzonder transport PAX Bouw- en Industrieservice
22-05-2015 10:01 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

RAVENSTEIN - Om twee enorme katalysatoren op de eindbestemming te krijgen is het verkeer op de A50 bij Ravenstein tijdelijk stilgelegd. Door de grootte van de lading was rondrijden over deze snelweg geen optie en werd de keuze gemaakt om de vier rijbanen dwars over te steken.

Schade voorkomen

Op dinsdag 19 mei werden de katalysatoren vanaf een kade in Dordrecht overgeslagen op een binnenvaartschip. Na aankomst in een kleine recreatiehaven in Ravenstein is de lading een dag later weer overgeslagen op de diepladers van PAX Bouw- en Industrieservice. Om schade tijdens het wegtransport te voorkomen zijn de delen eerst nog in folie verpakt en zodoende klaargemaakt voor de volgende uitdaging: dwars de A50 oversteken.

Voorzorgsmaatregelen

Voordat de oversteek gemaakt kon worden moesten de nodige maatregelen getroffen worden. Zo werden diverse bomen gesnoeid, verkeersborden verwijderd, de vangrail gedemonteerd en werd de middenberm verstevigd met stalen rijplaten. Ook werden er eerder die dag langs de A50 al lantaarnpalen geplaatst zodat men de werkzaamheden veilig kon verrichten. Nadat Rijkswaterstaat, in goed overleg met PAX Bouw- en Industrieservice, het groene licht gaf, is er door RWS een verkeersstop opgewekt. Toen eenmaal het verkeer volledig tot stilstand was gekomen kon de oversteek worden gemaakt.

Stuurmanskunsten

Het resterende traject tot aan de poort van de fabriek verliep zonder bijzonderheden. Het binnenrijden door de poort daarentegen zorgde voor de nodige sensatie. Het eerste plan was om de ladingen over de poort heen te hijsen daar de opdrachtgever in de veronderstelling was dat dit de enige mogelijkheid was. Echter, na uitvoerig meetwerk, was PAX Bouw- en Industrieservice van mening dat het toch haalbaar moest zijn om toch door de poort te rijden. Met een speling van nog geen 4 cm aan weerszijden werden de stuurmanskunsten tot het uiterste gedreven en zijn de katalysatoren met grote zorg naar de eindbestemming gereden.