Clicky


Rotterdamse haven trakteert op friet in Antwerpen

Rotterdamse haven trakteert op friet in Antwerpen
21-05-2015 15:32 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ANTWERPEN - De Rotterdamse haven heeft gisteravond, 20 mei, om elf uur 's avonds op de Grote Markt van Antwerpen de vele bezoekers van de borrel van de vakbeurs Breakbulk Europe getrakteerd op echte Rotterdamse friet van Bram Ladage. De geste was een goedmaker voor een opzienbarende actie vorig jaar toen tijdens dezelfde borrel de campagne 'Rotterdam loves breakbulk' onaangekondigd werd gelanceerd.

Breakbulk is een combinatie van roll on roll off (ro/ro) verkeer en overig stukgoed. Het betreft dan goederen zoals staal, papier, projectlading en non-ferro metalen. Antwerpen is de Europese marktleider in breakbulk en de beurs in de Scheldestad is 'het hol van de leeuw'.

“Een mooi podium om onze propositie op dit gebied nog eens extra onder de aandacht te brengen”, aldus business manager breakbulk Melvin Hage van het Havenbedrijf Rotterdam.

“Vorig jaar zijn we er tamelijk confronterend ingegaan, deze keer hebben we het wat vriendelijker gehouden. De boodschap is echter hetzelfde. Antwerpen is goed, maar Rotterdam is het beste alternatief. De kwaliteit van ons materieel, de mensen, de haven en de achterlandverbindingen is beter en de Rotterdamse haven is vaak goedkoper.”

Groei overslag breakbulk

Vorig jaar groeide de overslag van breakbulk in Rotterdam met 12,1 procent tot 26,0 miljoen ton. Het ro/ro verkeer nam 8,1 procent toe, maar vooral het overig stukgoed - jarenlang op zijn retour, omdat steeds meer lading in containers verdween -  deed het met een groei van 28,1 procent buitengewoon goed.