Clicky


Onderzoek OM monstertruckdrama bijna klaar

Onderzoek OM monstertruckdrama bijna klaar
20-05-2015 14:03 | Binnenland | auteur De Redactie

ARNHEM - Het strafrechtelijk onderzoek naar het fatale ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen vorig jaar wordt eind mei afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Op 9 juni worden de betrokkenen op de hoogte gebracht. Dat zijn naast de slachtoffers en nabestaanden in de eerste plaats monstertruckchauffeur Mario D. (49), die de fatale aanrijding veroorzaakte. Mogelijk acht het Openbaar Ministerie ook de Stichting SterEvenementen Haaksbergen verantwoordelijk. Deze stichting organiseerde de stunt, maar heeft nergens nadrukkelijk eventuele veiligheidsrisico's onder ogen gebracht.

Een woordvoerder van de gemeente Haaksbergen zei nog niets te weten over eventuele vervolging. De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) publiceerde woensdag een kritisch rapport over de vergunningverlening door de gemeente en de rol van burgemeester Hans Gerritsen. Conclusie van dit rapport is dat er te weinig oog voor de veiligheid was.

De kans bestaat eveneens dat het OM de burgemeester aanspreekt omdat hij onvoldoende toezicht op de vergunningverlening heeft gehouden. (Novum)