Clicky


Directie Van Gansewinkel neemt klachten chauffeurs over onderhoud voertuigen 'uiterst serieus'

Directie Van Gansewinkel neemt klachten chauffeurs over onderhoud voertuigen 'uiterst serieus'
20-05-2015 11:48 | Transport | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - FNV Transport en Logistiek maakt zich ernstig zorgen over het achterstallig onderhoud van de voertuigen bij de Van Gansewinkel Groep. De FNV kadergroep bij het afvalverwerkingsbedrijf heeft daarom een brandbrief geschreven aan de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel.

De FNV kadergroep bij Van Gansewinkel bestaat uit kaderleden die zich inzetten voor alle medewerkers van het bedrijf. Deze kadergroep is actief op de werkvloer en maakt zich hard voor betere arbeidsomstandigheden en naleving van de cao.

Klachten stromen binnen

Bij de FNV kadergroep stromen de klachten over het achterstallig onderhoud binnen. Medewerkers van Van Gansewinkel hebben grote problemen om hun werk fatsoenlijk uit te voeren met het materieel dat hun ter beschikking staat. Veel voertuigen zijn verouderd en vertonen gebreken. Reparaties worden ondeugdelijk uitgevoerd, nemen onnodig veel tijd in beslag of blijven gewoonweg achterwege. Ook blijven investeringen in nieuw materieel achter.

De kadergroep van FNV Transport en Logistiek stelt dat op onderhoud niet bezuinigd kan en mag worden. Behalve dat het ten koste gaat van het werkgenot, komt langzamerhand ook het gezond en veilig werken serieus in gevaar. De FNV kaderleden dringen er bij de Raad van Bestuur van Van Gansewinkel op aan de problematiek met spoed inzichtelijk te maken en snel met een gedegen plan van aanpak te komen.

Overleg met directie nog deze maand

De directie van Van Gansewinkel heeft al op de brief gereageerd. Van Gansewinkel neemt de brief uiterst serieus en heeft de FNV kadergroep voor overleg uitgenodigd. Vermoedelijk zal dit overleg nog deze maand plaatsvinden.  

Van Gansewinkel laat in een reactie weten continu te investeren in haar voertuigen, zowel in de aanschaf als in het onderhoud. "Voor de komende jaren ligt er een uitgebreid investeringspakket, waarbij ook nadrukkelijk in de vloot aan inzamelvoertuigen wordt geïnvesteerd. Met de aanschaf van veertig nieuwe voertuigen is Van Gansewinkel overigens al vorig jaar met deze modernisering gestart. Deze worden inmiddels ingezet op zowel de Nederlandse en Belgische markt, ook dit jaar en volgend jaar zal verder worden geïnvesteerd in de verjonging van het wagenpark. De gemiddelde leeftijd van de voertuigen is in de afgelopen jaren opgelopen, maar is niet anders dan elders in de branche gebruikelijk is."

Van Gansewinkel wenst verder te benadrukken dat de veiligheid tijdens de werkzaamheden op geen enkele manier ter discussie staat.